ويدئو کليپ ها

فعالين فتنه آرشيو خبرها آرشيو اطلاعيه ها آرشيو مقالات کمپين ها

خانه

English

 

 

 

 

به غارهایتان برگردید و مردم را به حال خود بگذارید!
از ميان اخبار مربوط به زنان(خبر و نظر)


ميلاد رابعى

 

 


همهمهٔ سران رژیم در برخورد با "بدحجابی"
علی‌اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقابله مستقیم با بدحجابی را غلط خوانده و گفته که "بدحجابی" نشانه اعتراض مردم به حکومت است. ناطق نوری با اشاره به چادر سر کردن تعدادی از دختران دانشجو برای نمایش مخالفتشان با حکومت شاه، گفت: "هم‌اکنون نیز اگر جوانی بخواهد برخلاف حکومت عمل کند یا به ‌نوعی اعتراضی نسبت به دولت و حکومت داشته باشد، اعتراض خود را با تغییر ظاهر و بدحجابی نشان می‌دهد."


از سوی دیگر به گفته محتشم دبیر کل انصار حزب‌الله، گروه‌های سیار امربه‌ معروف و نهی از منکر متشکل از اقشار مختلف و علاقه‌مند تشکیل‌شده است که با "گشت‌های موتوری"، اقدام به امربه‌معروف و نهی از منکر لسانی خواهند کرد.


همچنین، مرتضی مقتدایی، نایب‌رئیس جامعه مدرسین می‌گوید حجاب زنان با حیثیت جمهوری اسلامی گره‌خورده و با راهکار "غیر معقولانه تازیانه و زندان" نمی‌توان با پدیده "بدحجابی" مقابله کرد.


در همین حال امام‌جمعه سپاهان شهر خواستار شد که با بدحجابان مثل "سارق و قاتل" برخورد شود.


امام جماعت یک مسجد در لندن هم گفت: "هرگاه به ایران می‌آییم، وقتی فرزندانم بی‌حجابی شهر تهران را می‌بینند تحت تأثیر قرارگرفته و می‌گویند مگر این کشور اسلامی نیست پس چرا این‌گونه هستند و شما به ما این‌قدر سخت می‌گیرید".


* * * * *
بار دیگر و با آغاز فصل تابستان مسئله حجاب این بار در ابعادی بسیار گسترده‌تر در درون حاکمیت مطرح‌شده است. سران رژیم اسلامی در نوع برخورد به حجاب نیز مانند سایر مسائل عمیقاً با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند و در همین راستا به اظهارنظرهای مختلف می‌پردازند. ناطق نوری در این میان اما اصل ماجرا را درست فهمیده و بهتر از هرکسی در درون نظام دلیل وجود "بدحجابی" در جامعه را توضیح می‌دهد.


عدم رعایت حجاب اجباری از سوی زنان در ایران سالهاست که به ابزاری برای ابراز مخالفتشان باکلیت نظام مذهبی حاکم تبدیل‌شده است. زنان در ایران به ‌درستی حجاب را به‌عنوان اصلی‌ترین نماد هویتی جمهوری اسلامی تشخیص داده و با نوع پوشش خود اعتراض خود را علناً نشان می‌دهند. سرکوب و ارعاب حکومت نیز هرگز نتوانسته در طی این سال‌ها مانع این حرکت اعتراضی زنان شود. نه تیغ کشیدن و اسید پاشیدن‌های دههٔ شصت و نه کمیته‌ها و گشت‌های ارشاد در سال‌های اخیر کار چندانی از پیش نبرده‌اند.


انصار حزب‌الله هم تصمیم گرفته است تا به اسم امربه‌معروف و نهی از منکر مجدداً دور تازه‌ای از سرکوب‌های وحشیانه و باند سیاهی را آغاز کند و با گشت‌های موتورسوار و بالباس شخصی، به جنگ زنان بی‌دفاع در خیابان‌ها برود و دوباره اسیدپاشی و تیغ کشی به‌ صورت زنان را از سر بگیرد. اجرای این طرح می‌تواند منجر به ایجاد فجایع عظیمی در جامعه شده و به هر شخصی امکان تعدی و تجاوز به زنان را بدهد. باید وسیعاً از انجام چنین طرح‌هایی جلوگیری کرد چراکه رژیم برای بقای حجاب که مرتضی مقتدایی به‌درستی آن را "حیثیت" نظام خوانده، از انجام هیچ‌گونه جنایتی ابایی ندارد؛ حیثیتی که به تار مویی بند است.


مسئله حجاب چنان برای حکومت مهم و حیاتی است که امام‌جمعه سپاهان شهر خواستار همان برخوردی با "بدحجابان" است که با سارقان و قاتلان می‌شود. بی‌حجابی برای این نظام خطرناک‌تر از سرقت و قتل است و این را سران سارق و قاتل رژیم به‌خوبی می‌دانند.


٣٧ سال سعی و تلاش از راه‌های مختلف برای حقنه کردن "ارزش‌های" عقب‌مانده اسلامی به مردم و جامعه، چنان عبث و بی‌نتیجه بوده است که امام‌جمعه مسجدی در لندن را هم به حیرت واداشته است. حیرت از اینکه چرا وضعیت حجاب در جامعه‌ای اسلامی باید اینگونه باشد؛ اما در جواب این شیخ لندنی باید گفت که جامعه و مردم ایران برخلاف تصور شما اسلامی نیست. ایران جامعه‌ای است انسانی، گرفتار در چنگال حکومتی اسلامی. نسل امروز مردم ایران و حتی بچه‌های خود شما، زیر بار حجاب و قوانین شما نخواهند رفت و در این میان نه بگیروببند جمهوری اسلامی نتیجه‌ای خواهد داشت و نه سخت‌گیری شما به فرزندانتان. زمانه و عصر شما به پایان رسیده است. به غارهایتان برگردید و مردم را به حال خود بگذارید. *


جدا کردن نيمکت دختران و پسران در پارک‌ها توسط شهردارى تهران
یک مقام بلندپایه در شهرداری تهران از طرح جدا کردن نیمکت های دختران و پسران در پارک ها خبر داد.
* * * * *
جمهوری اسلامی از ابتدای روی کار آمدن خود، سیاست آپارتاید جنسی را سرلوحه سیاست‌های خود قرار داده و پیوسته کوشیده است تا آن را بست و گسترش دهد. در مقابل اما همیشه و با توجه به‌ تناسب قوای موجود، مردم و خصوصاً جوانان و جنبش اعتراضی موجود در جامعه با آن به مقابله پرداخته و رژیم را مجبور به عقب‌نشینی کرده است. بدون وجود این مبارزه مداوم و هرروزه مردم، قطعاً ابعاد آپارتاید جنسی می‌توانست و می‌تواند بسیار گسترده‌تر از این باشد. اگر هنوز قوانینی مشابه حکومت طالبان در افغانستان بطورصد در صد در ایران اجرانشده، دلیل آن را صرفاً باید در وجود و تحرک همین اعتراضات مردمی جستجوکرد.

 

هرچند وقت حکومت، با تصویب قانونی و به اجرا گذاشتن آن، تلاش می‌کند تا به پیشروی تازه‌ای دست بزند. جداسازی دختران و پسران در پارک‌ها نیز در راستای همین سیاست است. با آشکار شدن هرچه بیشتر عجز و سردرگمی رژیم در برخورد با مسئله حجاب، حکومت برای اعلام عدم تسلیم خود، دست به چنین ابتکاراتی می‌زند تا بلکه بتواند اوضاع را تحت کنترل خود درآورد؛ اما نفس طرح چنین قوانینی ناشی از عدم درک و شناخت درست جامعه و نسل جوان است. نسلی که در این حکومت چشم به جهان گشوده اما جهان را از دریچه چشم حکومت نگاه نمی‌کند. نسلی که به‌خوبی با این نظام و ترفندهای آن آشناست و راه مبارزه با آن را به‌خوبی می‌شناسد و اجازه اجرای چنین قوانینی را به مرتجعین حاکم نخواهد داد.


طرح و عنوان چنین قوانینی نشان‌دهنده مشخصات "مدینه فاضله‌ای" است که آرزوی آن را در سر می‌پرورانند و با خود به گور خواهند برد. *


انتقاد از حضور زنان در خیابان‌ها و ادارات
به گزارش حوزه نیوز، آخوند رفیعی، "عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی"، طی سخنانی گفته است تا زمانی که ضرورت ندارد، چرا زن در صف نانوایی و محل‌های شلوغ بایستد؟ چرا زنان در هر شغل و مجموعه‌ای حضور دارند؟ چرا باید زنان در کارهای غیرضروری در خیابان‌ها و کوچه‌ها پرسه بزنند؟ این‌ها، به باور وی، با "غیرت اسلامی" سازگار نیست. وی همچنین گفته است که خداوند بدحجابی‌ها و چشم‌چرانی‌ها را می‌بیند
* * * * *
باوجود ادعاهای سران رژیم در مورد طرفداری از حضور زنان در عرصه‌های گوناگون اجتماعی و تمایل سرمایه‌داری حاکم به استفاده از کار ارزان زنان در تولید، نوع پوشش زنان و ناتوانی دولت از مقابله با "بدحجابی" موجب شده تا به‌طورکلی قید هرگونه حضور زنان در اجتماع را بزنند و رجعتی دوباره به ریشه‌های خود بکنند و مانند هم‌پالکی‌های داعشی خود سعی کنند زنان را به کنج خانه‌ها فرستاده و به زنان مطبخی تبدیل کنند. پس از 37 سال به‌وضوح به این نتیجه رسیده‌اند که قوانین اسلامی ابداً با هیچ‌گونه‌ای از حضور زنان در جامعه همخوانی ندارد و برای بقای خود ناچارند همان کاری را بکنند که هم‌قطاران "عاقل‌ترشان" در عراق انجام داده‌اند. به‌طورکلی مانع حضور زنان بدون صاحبان خود در کوچه و بازار شوند و به هیچ زن تنهایی اجازه خروج از خانه را ندهند. این سرنوشت ناگزیر هر حکومت مبتنی بر قوانین اسلام و شریعت است. اینان اما غافل‌اند از اینکه برای چنین کارهایی بسیار دیر شده است. جنبش آگاه زنان در ایران می‌رود تا ریشه کلیت حاکمیتشان را بکند و شمارش معکوس برای رژیمشان مدت‌هاست که آغازشده است. *


شرط فدراسیون جهانی والیبال برای عدم حذف ایران
اجلاس دپارتمان لیگ جهانی به‌منظور بررسی برگزاری مسابقات لیگ جهانی در سال 2014 با حضور اعضا آغاز شد. در این اجلاس، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد این جلسه رسیدگی به عدم حضور تماشاگران زن ایرانی در سالن مسابقات در تهران بود. با رایزنی‌های انجام‌شده سرانجام بحث پیرامون وضعیت ایران از دستور اصلی جلسه لیگ جهانی خارج و حضور ایران در دسته اول (گروه دو) لیگ جهانی 2015 مشروط به همکاری دولت ایران و ارائه تعهد در خصوص موضوع موردبحث شد. مقرر شد فدراسیون جهانی والیبال کتباً نامه‌ای به ایران ارسال کند و با توجه به درخواست هزاران زن ایرانی از فدراسیون جهانی والیبال برای حضور در سالن مسابقات از دولت و فدراسیون والیبال ایران رسماً درخواست حل این موضوع را کند.


* * * * *
این خبر مسرت بخشی برای زنان و جنبش زنان در ایران است. بالاخره موج عظیم اعتراضات و مخالفت با عدم امکان حضور زنان در مسابقات والیبال نتیجه‌بخش بوده و فدراسیون جهانی والیبال حضور ایران در مسابقات را مشروط به حل این مشکل کرده است. دولت ایران تابه‌حال نیز تلاش و رایزنی‌های فراوانی برای جلوگیری از این حکم انجام داده و قطعاً پس‌ازاین نیز تلاش خواهد کرد تا به هر نحو قضیه را فیصله دهد. به همین علت ادامه پیگیر اعتراضات زنان در این برهه بسیار مهم و تعیین‌کننده است. نباید اجازه داد که دولت ایران با استفاده از نفوذ خود ماجرا را خاتمه دهد. باید همچنان بر فدراسیون جهانی والیبال فشار آورد و تا رسیدن به نتیجه از پای ننشست. جمهوری اسلامی در این مورد مجبور به عقب‌نشینی است و موفقیت زنان در این مورد بی‌گمان می‌تواند زمینه‌ساز برپایی و موفقیت کمپین‌های مشابهی درزمینهٔ فوتبال و سایر ورزش‌ها و دیگر عرصه‌های اجتماعی شد. *

 

سنگسار دو زن و همچنين ممنوعيت فروش دامن و شلوار زنانه توسط توسط تروريستهاى داعش
خبر اول
روز شنبه (۱۹ ژوئیه/۲۸ تیر) سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه در بریتانیا اعلام کرد که گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش) دو زن را به‌حکم زنا در کشور سوریه در طی ۲۴ ساعت سنگسار کرده است.

 

این گروه اولین زن را که یک بیوه ۲۶ ساله بود، روز پنج‌شنبه‌ شب، پس از نماز عصر در بازاری در منطقه "دبکه" سوریه سنگسار کرد. سپس در ظرف تنها ۲۴ ساعت دومین زن در شهر "الرقه" در یک محل ورزشی نیز سنگسار شد. گروه تروریستی "دولت اسلامی" با یک خودروی پر از سنگ به محل اجرای حکم آمده بودند.
خبر دوم
اسلاميان داعش به‌تمامی فروشندگان لباس در شهر موصل اعلام کرد که فروش هرگونه دامن، بلوز و شلوار زنانه ممنوع است و این اقلام باید فوراً از فروشگاه‌ها جمع‌آوری شود. فروشندگان لباس زنانه فقط موظف هستند لباس‌های "اسلامی" مانند مانتوهای بلند و گشاد و مقنعه بفروشند.


* * * * *
هر حکومتی در ابتدای سرکار آمدن، ابتدا مهم‌ترین و اساسی‌ترین قوانینی را که از مبانی و اصول خود سرچشمه می‌گیرد به اجرا می‌گذارد تا در همان ابتدای کار اصول اعتقادیش را به فعلیت درآورد. برای مثال در یک جمهوری سوسیالیستی طبیعتاً اولین قوانینی که از روز اول اجرا می‌شوند طب و تحصیل رایگان و رفع استثمار و ستم طبقاتی و جنسی است. اسلام سیاسی و بطور کلی حکومت‌های مذهبی نیز به‌محض رسیدن به قدرت همین کار را انجام می‌دهند. علم کردن بساط اعدام و شلاق و سنگسار از فوری‌ترین کارهای چنین دولت‌هایی است؛ اما خصومت با زنان و اعمال ظلم مضاعف نسبت به آن‌ها مهم‌ترین وظیفه‌ای است که به‌راستی حکومت نوپای داعش به‌خوبی از پس آن برآمده است.


در اولین قدم پوشش و حجاب را نشانه رفته و زنان را کفن پیچ کرده‌اند و بلافاصله ترتیب اجرای چند سنگسار را داده‌اند تا خیال همه مسلمین جهان را راحت کنند و همه بدانند که داعش به‌راستی پیرو اسلام ناب است و به قوانین شرع و قرآن عمل می‌کند.


نکته قابل‌توجه این است که اجرای این قوانین ضد بشری ناشی از رویه تندروانه داعش نیست بلکه ریشه در ذات اسلامی آن دارد. اسلام سیاسی و حکومت مذهبی با هر روایت و قرائت و تفسیری، اگر میدان را در برابر خود خالی ببیند، دست به همان اعمالی خواهد زد که طالبان و داعش می‌زنند. دولت‌های غربی نیز فعلاً منفعت خود را در دوام و بقای چنین حکومت‌هایی می‌بینند و در حال حاضر تنها فاکتور مهم و تعیین‌کننده در این جدال، مردم هستند. آن‌ها هستند که با اتکا به نیروی عظیم خود می‌توانند در عراق و ایران و دیگر کشورها، شر اسلام سیاسی را از سرخود و آینده جهان باز کنند. زنان به‌مثابه اصلی‌ترین قربانیان این حکومت‌ها در این میان سکان‌دار مبارزات مردمی هستند. زنان ایران سال‌هاست این جدال را آغاز کرده‌اند و تجارب گران‌بهایی در این راه اندوخته‌اند که می‌تواند راهگشای جنبش زنان در عراق و سایر مناطق باشد. *

 

درج در زن آزاد شماره ۵٢

 

fitnah.movement@gmail.com