ويدئو کليپ ها

فعالين فتنه آرشيو خبرها آرشيو اطلاعيه ها آرشيو مقالات کمپين ها

خانه

English

 

 

 

 

نگاهى به چند خبر مربوط به زنان

درهفته ای که گذشت

 

آزاده دربندى

 

 

قانون تمکین ، مصداق خشونت علیه زنان است .
اخیرا لایحه ی " تامین امنیت زنان دربرابر خشونت " دوباره مطرح شد. این لایحه که بیش از یک سال است که درحال بررسی است، در لابی های مجلس سرگردان است. با همه ی خنثی بودن این لایحه، هنوز بسیاری ازنمایندگان مجلس می گویند که مواد این لایحه، مشکل قضایی دارد که باید برطرف شود. غافل ازآن که خشونت درقوانین اسلامی نهادینه شده است.


وقتی که دستور اکید وجود دارد که اگر زن نافرمانی کرد، مرد می تواند او را تنبیه کند و تنبیه ها را دسته بندی می کند و می گوید باراول به او نزدیکی نکنید و بار دوم نفقه اش را قطع کنید و بار سوم او را کتک بزنید و ... لایحه ی دولتی کاری ازپیش نمی برد. قانون تمکین نمونه ی بارز خشونت نهادیه شده بشمارمی رود. این قانون ارتجاعی وضد زن، در قباله ی ازدواج درج شده است و به عنوان یک سند معتبر و مورد توافق طرفین ، به امضاء می رسد. وقتی سازوکار قانونی و قضایی به گونه ای است که زن برای گرفتن طلاق بایستی از همه ی حقوق خود چشم پوشی کند و اساسا حقی به عنوان حق طلاق در سند ازدواج درج نمی شود ومردان از ذکر کردن حق طلاق به عنوان یک حق ضمن عقد، خود داری ومقاومت می کنند، دم زدن از لایحه های ضعیفی مثل این لایحه ی پا درهوا، به درد زنان و کاهش خشونت علیه ی زنان نخواهد خورد .


بازهم خودکشی
درخبرها آمده بود که در تاریخ ١۴ / ١٠ / ١٣٩٢ زنی ٦٠ ساله به نام رکمه دریکی از روستاهای شهر مریوان خودکشی کرد و به زندگی سخت ومشقت بارش پایان داده است. این زن که نابینا و مریض هم بوده دچار افسردگی شده و دست به خودکشی زد. همه ساله زنان زیادی دراستان های غربی کشور و بیشترازهمه جا، درلرستان و کردستان و ایلام، خود را می کشند تا به خیال خود از زندگی سخت و فلاکت بار خود راحت شوند.
ریشه ی بیشتر این خشونت های خودی، درفقر و ناسازگاری ها و نابرابری حقوقی و در مناسبات ارتجاعی جوامع مردسالار و قوانین زن ستیز و نبودن پشتوانه برای زنان است. برای کاهش و ازبین بردن این خشونت ها باید مناسبات غلط و سر وته این جوامع را ازبین برد. مناسباتی که ازطرف دین وخرافات، تقویت می شوند .

قتل دخترکان افغانستانی
به گزارش روزنامه دیلی میل، وزارت کشور افغانستان اعلام کرده که دختربچه ای ٨ ساله که کمر بند انتحاری بسته بود درمقابل مقر پلیس استان هلمند دستگیر شد. دختر پس از دستگیری، ترس درچهره اش موج می زد. برخی می گویند که این دختر، خواهر یکی از فرماندهان طالبان است که مجبور به اینکار شده است. پارسال هم یک دختر ٨ ساله به همین اتهام دستگیر شده بود. درحال حاضر ٢٢۴ کودک افغانستانی در زندان های هلمند و غزنین به اتهام تلاش برای انجام عملیات انتحاری در حبس بسر می برند. آنچه در درجه اول سبب می شود تا کودکان تن به این کار بدهند، فقر و نداری است که گریبان اکثر مردم به خصوص کودکان این کشور را گرفته است.
استفاده از کودکان وعمدتا دختران، برای گسترش خشونت درجامعه، درحقیقت خشونت علیه زنان و جامعه است.
در این اخبار و سخنرانی ها و در ده ها و صدها و هزارها گفته و حرکت دیگری که از این جانوران سرمی زند، نشان از زن ستیزی و خشونت علیه زنان دارد . باید با تقویت تشکل های زنان و سازماندهی مردم، درمقابل این توطئه های خطرناک ایستاد .

 

همه ش تقصیر اینترنته !
خبر درد ناک بود. ساناز نظامی، زن تحصیلکرده ی ایرانی مقیم امریکا به دست همسرش کشته شد. این قتل که نمونه ی دیگری از خشونت خانگی است، سوژه ی خبرنگاران و روزنامه ها و خبرگزاری های داخلی و خارجی قرار گرفت. روزنامه های خارجی، خواستند این قتل جنایتکارانه را دستاویز قرار دهند و تبلیغ کنند که خشونت علیه زنان، درخانواده های ایرانی اتفاق می افتد به خصوص که همسر ساناز، هم ایرانی است. جراید خارجی ( غربی ) می خواهند با زوم کردن روی این قتل، خشونت های خانگی درکشورهای دیگر و غربی را لاپوشانی کنند. درحالی که موقعیت زن در همه ی جوامع سرمایه داری و طبقاتی، کمابیش بد است و زنان مورد انواع و اقسام آزار و اذیت و خشم و خشونت مردان و مناسبات جوامع مردسالار قرارمی گیرند.


اما روزنامه های داخلی، با بزرگ کردن این موضوع که ساناز و همسرش از راه اینترنت با هم آشنا شده و ازدواج کرده اند، تلاش کردند تقصیر این خشونت جنایتکارانه را به گردن اینترنت بیندازند و به این ترتیب مقصر اصلی را پیدا کرده، بر روی قوانین و مناسبات نابرابر و زن ستیزانه، ماله بکشند.


نیت دیگر این خبرگزاری ها دراین تحلیل، برحذر داشتن جوانان از اینترنت و شبکه های اجتماعی و مجازی است. مسئولین مخابرات و سانسورگران و مخالفان آزادی ها ازاین اتفاق سوء استفاده کردند و فیلترکردن سایت ها را توجیه کردند و مجریان وکارشناسان بسیاری از برنامه های اجتماعی تلویزیون درکانال های مختلف آمدند و گفتند که شیوه های سنتی ازدواج درست بوده است. ضمنا روی این که ازدواج در ترکیه صورت گرفته، هم زوم کردند و این خود فرافکنی دیگری است که آقایان می کنند. همه ی این ها بهانه ای است برای ریشه یابی نکردن صحیح که درمسایل مربوط به زنان نمود بیشتری دارد .


درج در نشريه زن آزاد شماره ٢٧

 

fitnah.movement@gmail.com