ويدئو کليپ ها

فعالين فتنه آرشيو خبرها آرشيو اطلاعيه ها آرشيو مقالات کمپين ها

خانه

English

 

 

 

 

هر دم از این ”باغ“ بری می‌رسد ...

در حاشیه طرح "جمعيت و تعالى خانواده"  

 

 

مهين عليپور

 

طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده که هم اکنون در کمیسیون مجلس رژيم اسلامى تحت بررسى است ادعا میکند که برای بالابردن کیفیت و کمیت جمعیت ایران در سالهای آینده طراحی شده است. این طرح دارای ۵٠ ماده میباشد که هدفش حذف علنی زنان از اشتغال، دشوار تر کردن بازار کار برای دختران مجرد، محدودیت در امکانات جلوگیری از بارداری زنان و سقط جنین و به منظور تک جنسیتی کردن بازار کار تهيه شده است.


در این طرح که یک بینش و دیدگاه مرد سالارانه و مستبدانه بر آن حاکم است، وظایفی را بعهده سیستم قضائی، بهداشتى، کار و تبليغاتى از وکلا گرفته تا ارگانهای دینی مثل حوزه های علمیه و طلاب و ارگانهای تبلیغاتی مثل صدا و سیمای و بهزيستى و غيره گذاشته است که همچون اختاپوسی از طریق همکاری بین خود بتوانند افزایش جمعیت را با ایجاد موانع، بخشنامه ها و قوانین کاری و تبلیغات ارتجاعی و عقبگرا کنترل کنند.


سوال این است که اگر آمار ذکر شده در مورد رشد نزولی جمعیت هم درست باشد چرا راه حل نباید یک راه حل درست، منطقی و با اتکاه به دخالتگری مردم و مطابق با فهم و شعور مردم باشد؟


جمهوری اسلامی حدود ٣۴ سال است که با وضع و تصویب و طرح قوانین ضد زن سعی در ایجاد يک جامعه ی تک جنسیتی که زنان در آن کاره ای نباشند، دارد. طرحها و قوانین و اعمال سرکوبگرانه و ضد زن جمهوری اسلامی همواره تلاش داشته است تا تفکیک جنسیتی و موقعیت پائین تر زنان را در تمامی عرصه های جامعه، تثبیت کند. اما هم اکنون با بردن این طرح به مجلس بار دیگر به بهانه افزایش جمیعت و جلوگیری از پیر شدن جامعه میخواهد یک عقبگردی باورنکردنی را به زنان تحمیل کند.


در موادی از این طرح بخصوص مواد ٩ و١٠ به روشنی حق اشتغال و استقلال مالی زنان را مورد حمله قرار میگیرد. اشتغال برای زنان مجرد بسیار محدود و کار شبانه و اشتغال برای زنان فرزند دار دشوار تر میشود. زنان مجرد که بطور کلی شانس کار گرفتن را از دست میدهند و همیشه در ته صف قرار خواهند گرفت. اینبار گرگ در پوست میش میرود مرخصی های بدون حقوق و بازنشستگی های زودرس را برای زنان بچه دار پیشنهاد و سهل تر کند. این خود سوق دادن زنان به گوشه خانه و از دست دادن امکان برگشت به شغل قبلی است.


در مواد دیگر زنان از امکانا ت محدود فعلی بهداشتی رایگان برای جلوگیری از بارداری، سقط جنین تا حدود زیادی محروم میشوند. به وکلا دستور داده میشود که از طلاق جلوگیری کنند و وکلای آزموده و تعلیم دیده برای پيشبرد این طرح مسئوليت رسیدگی به پرونده های طلاق را خواهند داشت. وکلا پاداش کامل خود را زمانی خواهند گرفت که پرونده به طلاق نکشد به همين خاطر طلاق گرفتن برای زنان دشوار تر از هميشه میشود.


نتیجتا باید اینطور خلاصه کنم که اين طرح در صورت تصویب در وحله اول ضربات سختی به استقلال زنان و بخصوص موقعیت افتصادی زنان وارد ميکند و تبعیض جنسیتی و تبعیض بیشتر به زن را در خانواده و جامعه میشود عميق تر مى کند. و بطور کلى یک آینده نا روشن و غیر امن برای جوانان رقم مى زند. بوجود آوردن فرزندان ناخواسته، بیکاری بین جوانان، اعتیاد و بالارفتن آمار خودکشی، سقط جنین های مخفیانه و غیر بهداشتی و نهایتا مرگ ومیر مادران، افزایش جمعیت محروم از تحصیل و قدرت گرفتن بیشتر مردان از نظر اقتصادی در خانواده و از دست دادن موقعیت اقتصادی زن در خانواده از عواقب دردناکی است که در صورت تصویب این طرح گریبانگیر مردم خواهد شد.


راه حل این مشکل اگر هم آمارا درست باشد، این نیست که این را معضل خانواده ها بخصوص از طریق زدن قدرت انتخاب در خانواده ها برای زنان در امر بچه دار شدن بدانند. تا کی این رژیم ضد بشر میخواهد بفهمد که زن فقط وسیله تولید مثل نیست و خود باید برای مسائل خصوصی اش تصمیم بگیرد.


تصویب این طرح عواقب بسیار دردناکی خواهد داشت که پرونده سیاه و ضد زن و کودک جمهوری اسلامی را هر چه ضخیم تر و بینش استبدادگرانه و مردسالارانه جمهوری اسلامی را در هر چه عمقتر کردن یک آپارتاید جنیسی و تبعیضات جنسیتی به بهانه ها ی مختلف بروشنی نشان میدهد.


من همگان را به اعتراض و جلوگیری از تصویب این طرح تشویق میکنم و هشدار میدهم که مسئولیت عواقبهای وحشتناک ضد زن و غیر انسانی بعد از تصویب این طرح مستقیما همچنان، بعهده جمهوری اسلامی میباشد. *

درج در نشريه زن و آزاد شماره ٢٨

 

fitnah.movement@gmail.com